Cleango 500

A középkategóriás Cleango 500 ideális számos napi takarítási feladatra a legkülönbözőbb belvárosi és városi területeken, beleértve a gyalogos zónákat, gyalog- és kerékpárutakat vagy ipari területeket. Nagy szívóteljesítményének köszönhetően a Cleango 500 nagy munkasebességgel söpröget, és könnyedén felszedi a nagy mennyiségű szennyeződést is. A nagy térfogatú tartály maximális seprési kapacitást és hosszú élettartamot biztosít. A Cleango 500-at környezetbarát motortechnológia, innovatív tervezés, alacsony költségek jellemzik.

Motor: VM R756

Szívóventilátor sebessége: 3,400 1/min

Teljesítmény: 120 kW (163 PS)

Tömege: 5.500 kg

Cleango 500
Kiváló söprési teljesítmény

Söprési technológia:
A Cleango 500 az első tengely elé szerelt, húzott tárcsás kefés rendszerrel rendelkezik, amelynek seprési szélessége 2200 mm. A vontatott kialakítás előnye, hogy a tolt rendszerhez képest jelentősen minimalizálódnak az ütközési károk, és jelentősen csökken a seprők kopása.

A Cleango 500 két- vagy háromseprős rendszerben kapható. Az opcionális harmadik seprűvel a munkaszélesség 3550 mm-re növelhető. Ez nagyobb területteljesítményt (akár 64 000 m²/h), két szinten történő seprést és még hatékonyabb seprést tesz lehetővé szűk munkaterülettel rendelkező területeken. A robusztus kialakítású, elülső kefével ellátott kar a gép jobb és bal oldalán is használható, és nehéz gyomirtási munkákhoz is alkalmas.

A Cleango 500 minden funkciója hidraulikusan vezérelhető a vezetőfülkében lévő kezelőpanelről. A teljes seprőegység hidraulikusan 300 mm-t mozgatható jobbra és balra. Az opcionális független kefevezérléssel a körkefék dőlésszöge hidraulikusan állítható a vezetőfülkéből az útfelület jellemzőinek megfelelően. A tárcsakefék érintkezési nyomása a fülkéből külön-külön jobbra és balra is beállítható. Ez lehetővé teszi a derékszögű sarkok, ereszcsatornák és nehezen hozzáférhető területek kényelmes és tiszta söprését.

Szívó- és vízrendszerek:
A vontatott szívótengely a seprűk mögött, de az első tengely előtt helyezkedik el, és a padlótól állandó távolságban görgőkön halad. A szívószáj és a körseprűk egy egységet alkotnak – a seprűegység párhuzamos felfüggesztése optimális követést és így átfedést biztosít a szívótengellyel. A szívótengely áramlásoptimalizált beépítése biztosítja, hogy a söprés alacsony fúvósebességnél is hatékonyan és csökkentett üzemanyag-fogyasztással végezhető legyen. A hidraulikusan működtetett durva szennyeződés-leválasztó csappantyú lehetővé teszi a nagyméretű törmelék összegyűjtését. A fúvó fordulatszáma egyszerűen és kényelmesen, többféle variációval állítható, ami lehetővé teszi a változó körülményekre való gyors reagálást.

A frissvíz-rendszer térfogata körülbelül 685 liter (opcionálisan akár 1835 liter). A nagy teljesítményű vízszivattyú egyenként két szórófejet lát el a körseprűkön és két fúvókát a szívóaknában. A Cleango 500 opcionálisan keringető vízrendszerrel is felszerelhető. Ebben az esetben a tartályból a keringtetett víz közvetlenül a szívóaknába kerül vissza, így friss vizet takarít meg és optimalizálja a kapacitást. Az összegyűjtött hulladékanyagot egyszerre nedvesíti és tömöríti, és csak tiszta, porszegény levegő kerül a környezetbe.

A Cleango 500 a legjobb PM10 4 csillagos és PM2,5 szintű tanúsítvánnyal rendelkezik. A tanúsítványt Európa-szerte minőségi jellemzőnek tekintik, és a PM10 vizsgálatban négy csillagot ad a legmagasabb szintű légszennyezés-csökkentésért.

Seprő anyagtartály:
A tartály térfogata 5m³, ami maximális söprési kapacitást és megnövelt hatósugarat tesz lehetővé. Az alapkivitel billenő ürítéssel van felszerelve. Opcionálisan magas kiöntő tolóval a konténer kiürítéséhez is rendelhető. A hidraulikusan reteszelt hátsó ajtó stabil gumitömítéssel zárja le a hátsó ajtót, hogy a tartály vízzáró maradjon.

A tartály kerete acélból készült. A tartály alját és oldalait igény szerint alumínium- vagy rozsdamentes acéllemezekkel bélelik. Alternatívaként a Cleango 500 teljes egészében rozsdamentes acélból készült kerettel is rendelhető.

Ergonómia és kényelem:
A fülke tervezésekor a könnyű kezelhetőségre és az ergonómiára helyezték a hangsúlyt, optimális kilátással a fülke padlójáig érő szélvédőn keresztül. Ugyanakkor a fülke padlójában lévő ablak szabad rálátást biztosít a szívótengelyre és a tárcsás kefékre. A két nagy oldalsó tükör szintén tökéletes rálátást biztosít a munkaterületre és a környezetre. A fülke kiváló minőségű zaj- és rezgésszigeteléssel van ellátva. A mindössze 66 dB(A) zajszint mellett a vezető jobban tud koncentrálni, és gyorsan és biztonságosan tudja elvégezni a feladatokat.

Az AGR-tanúsítvánnyal ellátott, egészséges vezetőülés körül minden kezelő- és kezelőelem könnyen elérhető helyen van elhelyezve. A munkavégzés során a lehető legjobb beltéri klímát egy nagy teljesítményű fűtési és légkondicionáló rendszer biztosítja. A keskeny és többféleképpen (magasságban és szögben) állítható kormányoszlopon minden közlekedéssel és biztonsággal kapcsolatos funkció és kezelőszerv megtalálható. A gáz- és fékpedálok közötti ergonomikusan kialakított átmenet, az alacsony pedálerő és a sebességtartó automatika megkönnyíti a vezető munkáját.

A seprőberendezés vezérlése az ajtó vezérlőpanelén keresztül történik joystickokkal és nyomógombokkal. A tetőkonzolon lévő színes kijelzőn egy pillantással láthatók a legfontosabb információk, beleértve a haladási sebességet, a töltöttségi szintet, a hőmérsékletet, a motor fordulatszámát és a munkakörülményeket. Újdonság az Auto-Drive opció. A söprési üzemmódban minden söprési funkció és vezetési parancs kényelmesen kezelhető az ergonomikusan kialakított multifunkciós joystickon keresztül. A gépész a kijelzőn keresztül végezheti el a gépspecifikus beállításokat. A fedélzeti diagnosztikai rendszer lehetővé teszi az esetleges hibák gyors és hatékony felderítését.

Modern járműtechnológia:
A Cleango 500 váza nagy szilárdságú acélból készül, és kiváló minőségű eljárással alapozzák és festik. Ez hatékony korrózióvédelmet képez, és minden időjárási körülmények között fenntartható használatot garantál. A létravázas konstrukciónak köszönhetően a Cleango 500 könnyű, ugyanakkor robusztus és megbízható. A C-profilok maximális stabilitást és csavarodási merevséget biztosítanak. A hidraulikatartály szintén robusztus acélból készült, míg az oldalsó és hátsó víztartályok stabil, ütésálló műanyagból készültek.

Az elől és hátul laprugókkal és hidraulikus lengéscsillapítókkal ellátott, a géphez igazított felfüggesztési csomag biztosítja a biztonságos és kényelmes vezetést. A nagy teherbírású, 17,5″-os kerekek még rossz út- és időjárási körülmények között is fokozott biztonságot nyújtanak a vezetés során. A Cleango 500 a robusztus felfüggesztésnek, a nagy tengelyterhelésnek és a hátsó tengelyen lévő ikerabroncsoknak köszönhetően a Cleango 500 rendelkezik a legnagyobb hasznos teherbírással a kategóriájában – akár 6600 kg. A 68°-os nagy kormányszög az 1850 mm-es rövid tengelytávval kombinálva optimális manőverezhetőséget és rendkívül szűk fordulóköröket tesz lehetővé.

Az elől tárcsafékkel, hátul dobfékkel és a hátsó tengelyen opcionális vagy felszerelésfüggő automatikus terhelésfüggő fékszeleppel ellátott hidraulikus, kétkörös fékrendszer kiváló járművezérlést tesz lehetővé.

IntelliOPS telematikai platform:
A Cleango 500 csatlakoztatható az Aebi Schmidt IntelliOPS telematikai platformhoz, amely átfogó felügyeleti, kiválasztási, jelentési és elemzési funkciókat biztosít. A gép aktivitási adatainak térképen történő élő megjelenítésével lehetővé teszi a teljesítmény gyors értékelését, és a munkafolyamatok optimalizálása érdekében részletes áttekintések és jelentések készítésével megkönnyíti az összegyűjtött adatok felhasználását.

Galéria

Videók

világmárkák, több tucat elégedett ügyfél

A CTE Solutionnél hiszünk abban, hogy a minőségi termékek mellett a kiszolgálásnak is egyedinek kell lennie. Cégünknél csak világmárkákat forgalmazunk és tervezési, finanszírozási és szerviz szolgáltatásaink keretében nem csak eladjuk Önnek a megfelelő munkagépet, de végigkísérjük Önt a teljes projekt folyamaton. Ügyfeleink elégedettségét több tucat pozitív visszajelzésünk mutatja, arra törekszünk, hogy a legelégedettebb ügyfélkörrel rendelkezzünk a Magyarországi szolgáltatók között.

világmárkák, több tucat elégedett ügyfél