ModulMAX

A Faymonville ModulMAX egy 2-6 tengelyes, kombinálható szállítási modulokból álló sorozat, amely terepen és közúton egyaránt használható. A moduláris járművek 215/75 R17.5¨ méretű ikerabroncsokkal vannak felszerelve, és 3000 mm-es alapszélességben kaphatók.

Terepen és közúton egyaránt használható

215/75 R17,5"-es ikerabroncsokkal szerelve

3.000 mm-es alapszélesség

Bevált lengőtengelyes technológia

főkép
Ikerabroncsos önjáró pótkocsi elektronikus kormányzással!

A ModulMAX termékcsalád olyan műszaki jellemzőket tartalmaz, amelyeket a G-Modul, az S-Modul és a C-Modul esetében sokoldalúan alkalmaznak. A fuvarozó számára előnyös ez a választási szabadság, hogy kiválaszthassa a követelményeinek leginkább megfelelő moduláris típust.
A három rendelkezésre álló pótkocsimodulban a bevált lengőtengelyes technológiát alkalmazzák: Trailer Mode, Assist Mode és Self-Propelled Mode.
Ezeknek a pótkocsiknak a kormányzási rendszere az elektronikus és a mechanikus elv között változik.

A ModulMAX moduláris pótkocsik választékát opciók és tartozékok teljes választéka teszi teljessé, hogy bármilyen típusú rakományhoz a legjobb konfigurációt kapjuk.

Mi teszi egyedivé?

 • A legszélesebb nehéz teherbírású termékcsalád
 • Zökkenőmentes átjárhatóság
 • Tartozékok teljes választéka
 • Magas szintű gyártás
 • A legjobb korrózióvédelem a piacon

Három különböző mód közül választhat:

TM: Trailer Mode
Az utánfutó üzemmód a moduláris platformos utánfutókkal való munka legelterjedtebb módja a közúti és terepjáró alkalmazásokban. Egy vagy több teherautó húzza vagy tolja a pótkocsit egy vonórúdrendszer, vagy egy lengőnyak segítségével.
A vonórúd üzemmódban a pótkocsi összeállítható 2 soros elrendezésben, vagy akár egymás mellett 3 soros (1+1/2) vagy 4 soros (1+1) elrendezésben is. Az utánfutó üzemmódban akár 80 km/h haladási sebességet is lehetővé tesz. Ezért hosszú szállítási távolságok esetén ez a legmegfelelőbb megoldás.

AM: Assist Mode
Az Assist üzemmódú rendszer egy rendkívül hatékony meghajtási rendszer, amely közúti és terepjáró használatra egyaránt alkalmas. A közúti szállításhoz a kerékmotorok igény szerint nagy hajtóerőt biztosítanak, és így helyettesíthetik a további vontatókat.
Egy bizonyos sebességtől a hajtótengelyek szabadonfutó üzemmódba kapcsolnak, és akár 80 km/h sebességgel is húzhatók. Ha a sebesség csökken, a tengelyek automatikusan újra bekapcsolnak. Ez a hajtási koncepció továbbá teljesen traktor nélkül is használható, és így a jármű önjáró üzemmódban is mozgatható. A szükséges energiát szintén egy tápegység szolgáltatja.

SP: Self-Propelled Mode
Alkalmazás üzemen belüli és terepjáró szállításokhoz; mechanikusan vagy elektronikusan kormányzott moduláris járműkombinációkhoz. A hajtótengelyeket ekkor Power Pack egységek látják el, és olyan hajtóerőt generálnak, amely több ezer tonnás terheket is képesek mozgatni. A jármű teljes vezérlése egyetlen távirányítóval történik. Ezzel a meghajtási koncepcióval a 2, 3 és 4 oszlopos járműkombinációktól kezdve a nyitott és összetett járműcsoportokig minden járműkombináció lehetséges.

 

Mechanikus kormányrendszer:
Minden moduláris forgóváz legalább egy integrált hidraulikus kormányrendszerrel rendelkezik. Az ügyfél választhat a normál- vagy ellenkormányzás között. A kormányzás vagy egy lengőkarral, vagy egy vonórúddal vezérelhető.
A szabadon hozzáférhető kormányrudak a kormányszögek egyszerű és biztonságos beállítását teszik lehetővé. A vezeték nélküli vagy távvezérlésű távkormányzás az alapfelszereltség része.
A csuklós kormányzott tengelyekhez képest a lengőkaros tengelyeknél a tengelypályára nincs hatással a vezetési magasság.
Elérhető: TM: Trailer Mode, AM: Assist Mode, SP: Self-Propelled Mode

Elektronikus kormányrendszer:
A ModulMAX modulok elektronikusan vezérelt kormányrendszerrel is elláthatóak, akár +/- 140°-os kormányszöggel. A kormánymotorokat arányos mágnesszelepek működtetik, és közvetlenül a központi rendszerből irányítják.
A felfüggesztő egységek megfelelő helyzetét egy kódoló folyamatosan ellenőrzi a kormányzó joystick helyzetéhez képest. Többféle kormányzási mód választható.
Így nagyon egyszerűen lehet szűk helyeken dolgozni.
Elérhető: SP: Self-Propelled Mode

A ModulMAX moduláris nehézpótkocsik a következő áruk szállítására alkalmasak:

 • Nehéz építőipari gépek földmunkákhoz és útépítéshez vagy újrahasznosításhoz
 • Szerkezeti elemek, mint például acél- és betonelemek
 • Ipari alkatrészek, például transzformátorok és daruval megrakott áruk
 • Daruk, daru súlyok és darualkatrészek
 • Szállító- és zúzóberendezések a bontási és újrahasznosítási ipar számára
 • Csővezetékelemek
 • Offshore szerkezetek, például fúrótornyok, szélturbinák, platformok és csővezetékek
 • Hajók vagy hajóalkatrészek
 • Erőművek
 • Hídelemek
 • Tömör áruk, hosszú anyagok és nehéz rakományok

Galéria

Videók

világmárkák, több tucat elégedett ügyfél

A CTE Solutionnél hiszünk abban, hogy a minőségi termékek mellett a kiszolgálásnak is egyedinek kell lennie. Cégünknél csak világmárkákat forgalmazunk és tervezési, finanszírozási és szerviz szolgáltatásaink keretében nem csak eladjuk Önnek a megfelelő munkagépet, de végigkísérjük Önt a teljes projekt folyamaton. Ügyfeleink elégedettségét több tucat pozitív visszajelzésünk mutatja, arra törekszünk, hogy a legelégedettebb ügyfélkörrel rendelkezzünk a Magyarországi szolgáltatók között.

világmárkák, több tucat elégedett ügyfél